Pensioensparen

Bent u zeker dat u het maximale uit uw spaarcenten haalt? Via pensioensparen kan u 30% terugverdienen via belastingvoordeel!

Voorbeeld: U spaart het maximum bedrag van 960 euro per jaar, dan krijgt u 282 euro terug via de belastingen.

De essentie

Via individueel pensioensparen kan u een mooi aanvullend pensioen opbouwen. Iedere belastingplichtige, ouder dan 18 jaar en jonger dan 65 kan aan pensioensparen doen. U kan via maandelijkse stortingen werken en zo uw spaarinspanning spreiden over een volledig jaar. Rond uw 60ste verjaardag wordt een éénmalige eindbelasting van 8% afgehouden en vanaf uw 65ste kan u uw spaarkapitaal opvragen.

Als Crelan-bankagent kan u bij ons kiezen om via een pensioenspaarfonds te werken. Afhankelijk van uw beleggingsstrategie kan u aan pensioensparen doen via drie fondsen. Deze drie fondsen bevatten een combinatie van obligaties en aandelen.

Wij zijn ook onafhankelijk verzekeringsmakelaar en bieden u ook de mogelijkheid om voor een pensioenspaarverzekering (tak 21 en/of tak 23) te kiezen. Deze biedt een gegarandeerd minimumrendement en mogelijk ook een jaarlijkse bonus (tak 21) en/of een potentieel hoger rendement via beleggingen in een of meerdere fondsen (tak 23).

Wij maken graag tijd voor u vrij, contacteer ons voor een afspraak en we bekijken samen hoe u dit best aanpakt.

Klik hieronder op “Meer informatie” of bekijk het filmpje hieronder.

Meer informatie

Looptijd

Uw contract pensioensparen dient steeds een minimumlooptijd van 10 jaar te hebben. Dit houdt in dat u best start voor uw 55ste verjaardag. Als u toch start na uw 55 jaar, zal u slechts tot en met uw 64 kunnen storten en zal de eindbelasting niet rond uw 60ste verjaardag worden afgehouden, maar wel op de eindatum van uw contract.

Begunstiging

U bent steeds zelf de begunstigde van het gespaarde kapitaal. Bij vroegtijdig overlijden kan u een begustigde aanduiden (via pensioenspaarverzekering of via testament bij een pensioenspaarfonds).

Rendement

Het rendement is afhankelijk van het gekozen product. Bij een pensioenspaarfonds of combinatie fonds-verzekering is dit de opbrengst van het fonds waarvoor u gekozen heeft. Dit is afhankelijk van de prestaties van de onderliggende aandelen en obligaties.

Opteert u voor een pensioenspaarverzekering (tak 21), dan krijgt u een vast gegarandeerd basisrendement. Hierbovenop kan nog een jaarlijkse bonus worden toegekend. Dit kan u eventueel combineren met een belegging via fondsen (tak 23). Zo’n combinatiecontract wordt vaak tak 44 genoemd (21 + 23 = 44).

Aanvullende waarborgen

Bij een pensioenspaarverzekering kan u kiezen voor bijkomende verzekeringen tegen inkomensverlies door overlijden, ziekte of ongeval. Op deze manier kan u uw levensstandaard veilig stellen bij tegenslag. Voor deze extra dekkingen betaalt u een extra premie, maar u bouwt er geen extra pensioenkapitaal mee op. Vergelijk het met een auto- of brandverzekering: als het risico zich niet voordoet, wordt er niets uitbetaald en bent u het geld kwijt. Niet onlogisch, want u betaalt een relatief beperkte premie voor een groot uit te betalen bedrag.