Familiale verzekering

De BA-gezin (Burgerlijke Aansprakelijkheid) of beter gekend als de familiale verzekering dekt u voor alle schade die u, uw gezinsleden en uw huisdieren toebrengen aan derden in uw privé leven waarvoor u burgerlijk aansprakelijk bent.

Een hele mond vol maar korter kunnen we de beschrijving echt niet maken. Voorbeelden van schadegevallen:

  • zoonlief rijdt met zijn fiets tegen een geparkeerde auto
  • uw hond trekt zich los tijdens een wandeling en veroorzaakt een verkeersongeval
  • op bezoek bij vrienden gooit u een vaas om bij het uitdoen van uw jas
  • tijdens een stevige wind waaien enkele pannen van uw woning op de auto van de buur

en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan …

Alom gekend in de familiale verzekering is de vrijstelling of franchise. Dit betekent dat de schade die u veroorzaakt betaald zal worden onder aftrek van een vrijstelling van ongeveer 238 EUR. U zal deze vrijstelling zelf dienen te betalen. Of het nu gaat om een zware of lichte schade, het bedrag van de vrijstelling blijft hetzelfde.

Opgepast: deze vrijstelling is enkel van toepassing op de stoffelijke schade die u berokkent. Dus bij vergoeding van verwondingen wordt de vrijstelling niet afgetrokken en wordt de schade integraal betaald. En er zijn reeds bepaalde verzekeringsmaatschappijen waar u mits een kleine bijpremie de franchise niet meer hoeft te betalen als de kostprijs van de schade groter is dan deze 238 EUR.

Duur zeker? Wellicht de goedkoopste verzekering. Tussen de 55 en de 95 EUR per jaar afhankelijk van de geboden waarborgen, uw gezinssamenstelling en zo meer.

Contacteer ons voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.